Klimaattafel Haven en industrie

Rotterdam als duurzaamste haven van de wereld, daar gaan we voor! Dat is een enorme opgave, maar ook een die kansen biedt voor het creëren van werkgelegenheid en een stevige concurrentiepositie.


De Klimaattafel Haven en industrie bouwt voort op de afspraken die nationaal zijn gemaakt en geeft hier verdere invulling aan. De doelstelling is om het lokale bedrijfsleven te mobiliseren, samenwerking te organiseren en businesscases op te stellen voor kansrijke projecten. De klimaattafel focust hiermee op langetermijnontwikkelingen die lokaal beïnvloedbaar zijn en draaien om samenwerking tussen de vele organisaties in de haven. We volgen daarbij de routekaart die is ontwikkeld aan de landelijke klimaattafel Rotterdam-Moerdijk: In drie stappen naar een Duurzaam Industriecluster.

Specifiek staan de volgende thema's onder de aandacht:
1. waterstofproductie en -infrastructuur
2. elektrificatie
3. CCU (Carbon Capture & Usage)

Voorzitter: Alice Krekt

De voorzitter van de Klimaattafel Haven en industrie is Alice Krekt. Zij is sinds 2017 programmadirecteur Deltalinqs Energyforum. Daarvoor was zij bij Arcadis Nederland als commercieel directeur verantwoordelijk voor de havenomzet en klantrelaties.

One moment, please...