Updates Haven en Industrie

Tweede bijeenkomst Klimaattafel Haven en Industrie
29 mei 2019

In de tweede bijeenkomst van de Klimaattafel Haven en Industrie op 29 mei 2019 zijn vier thema's benoemd waarbinnen de projecten zullen worden uitgevoerd. Ieder thema wordt in projectgroepen, vóór de derde bijeenkomst eind juni verder uitgewerkt. De thema's zijn:

  1. Waterstof
  2. Industriële elektrificatie
  3. Restwarmte & stoom
  4. Circulair en biobased

-------------------------------

Kick-off Rotterdamse Klimaat Alliantie
10 mei 2019

Op vrijdag 10 mei was de officiële start van de Rotterdamse Klimaat Alliantie in Blue City aan de Maasboulevard. Lees er meer over in het nieuwsbericht op 010duurzamestad.nl.

-------------------------------

Eerste bijeenkomst Klimaattafel Haven en Industrie
8 mei 2019

Tijdens de eerste bijeenkomst van de klimaattafel Haven & Industrie op 8 mei 2019 waren ruim twintig vertegenwoordigers van grote, vooral industriële spelers uit het Havenindustrieel Complex aanwezig. Tijdens de bijeenkomst hebben we onze ambities en de werkwijze besproken en getoetst. De tafel zal de focus vooral leggen op ketenvernieuwing en zogenaamde systeemprojecten. Dit zijn belangrijke bouwstenen voor een duurzame economie die kunnen zorgen voor cruciale vernieuwing.
Om de projecten te laten slagen moeten maatregelen en randvoorwaarden worden afgesproken en ingevuld ten aanzien van infrastructuur, financiering, wetgeving en voldoende en gekwalificeerd personeel in de regio.

De volgende doelen zijn geformuleerd:
• We leveren een overzicht van CO2-besparingen en projectenportfolio Haven & Industrie op
• We willen bestaande coalities versterken en nieuwe coalities opbouwen
• We stellen een gezamenlijke regionale randvoorwaarden-pakket en investeringsagenda op

-------------------------------

One moment, please...